Glasvezel Check

Kies het pakket dat u wilt afsluiten en voer uw postcode en huisnummer in

Glasvezel check


Waarom glasvezel internet de beste keuze is

Je hebt er vast al eens van gehoord: glasvezel internet. Dit soort breedbandinternet krijgt steeds meer bekendheid en wordt op steeds meer plekken aangelegd. Veel mensen weten dat je met glasvezel internet zeer hoge maximum snelheden kunt bereiken. Dat wil toch iedereen? Toch is glasvezel nog niet overal beschikbaar en is het niet voor iedereen nodig om deze supersnelle internetverbinding te hebben. Je gebruik en behoeften bepalen wat jij nodig hebt. In dit artikel lees je meer over wat glasvezel internet precies is en of jij het kunt gebruiken. Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken voor razendsnel internet in jouw huis via onze glasvezel check.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet wordt verspreid via een kabel die is gemaakt van glas. Licht wordt door het heldere glas gestuurd. Daarmee wordt het internet verspreid. Deze signalen kunnen op hoge snelheid en op zeer betrouwbare wijze over grote afstanden gestuurd worden. Dat is ideaal voor een stabiele internetverbinding. Van alle soorten breedbandinternet kun je met een glasvezelverbinding de hoogste snelheden bereiken. Bij glasvezel zijn de snelheden van uploaden en downloaden altijd gelijk. Via de glasvezel check kun je snelheden tot 50, 100 of 500 mb per seconde aanschaffen. Hoewel de snelheden enorm kunnen verschillen met andere soorten internet verschillen de prijzen niet zoveel van bijvoorbeeld kabelinternet. In veel provincies van Nederland groeit de aanleg van glasvezel aanzienlijk. In enkele provincies zoals Limburg en Zeeland gaat de aanleg wat minder snel. Toch zijn er steeds meer huishoudens die direct zijn aangesloten op glasvezel waardoor zij kunnen genieten van ontzettend snel internet en zijn ze op de toekomst voorbereid.

De voordelen van glasvezel internet

Het eerste en meest bekende voordeel van glasvezel internet is natuurlijk de maximum te bereiken snelheden. Deze maximum snelheid kan echter nog hoger worden dan de snelheden die er op dit moment bereikt worden. Dat kan zelfs zonder ooit de kabels die er nu liggen te vervangen. Dit komt omdat de bandbreedte wel 100 keer hoger is dan een gewone internetkabel. Dit zal ook betekenen dat de snelheden in de toekomst nog hoger kunnen worden. Als je nu al glasvezelinternet hebt ben je op deze toekomst voorbereid. Een ander voordeel van glasvezel is dat straling geen invloed heeft op je signaal. In een ADSL kabel kan elektromagnetische straling afkomstig van onder andere stroom die door de kabel gaat je signaal beïnvloeden. Door een glasvezelkabel gaat licht en dat is niet gevoelig voor dit soort interferentie. Je signaal is dan altijd betrouwbaar. Een ander voordeel is het feit dat je upload- en downloadsnelheid altijd even snel zijn. Dat betekent dat je data net zo snel kunt versturen als vervangen. Dat is bij de kabel en ADSL niet het geval. Je signaal is daarnaast altijd stabiel, betrouwbaar en snel. Ook is het bij glasvezel niet het geval dat het kijken van televisie je internetsnelheid vermindert. Je kan altijd televisie kijken en razendsnel internetten op hetzelfde moment. Dat is ideaal voor de moderne mens die niet anders kan dan multitasken. Het laatste voordeel van glasvezel is dat je veel keuzemogelijkheid hebt voor pakketten en providers. Kabelinternet wordt in een regio vaak maar door één provider aangeboden waardoor je niet echt iets te kiezen hebt. Glasvezelkabels worden gelegd en daarna bieden veel providers abonnementen aan zodat jij kunt kiezen wat het beste bij jou en je internetgebruik past.

Glasvezel internet versus andere soorten breedband

De meeste verschillen tussen glasvezel internet en de andere soorten breedbandinternet (ADSL en kabel) zitten in de snelheid van het internet. Zoals al gezegd kan glasvezel veel hogere snelheden bereiken dan de andere twee soorten internet. ADSL kan maximaal 20 mb per seconde bereiken en kabel kan 200 mb per seconde bereiken waar dat bij glasvezel wel 500 mb per seconde is. De upload- en downloadsnelheid zijn bij ADSL en kabelinternet nooit gelijk. Daardoor is het voor bijvoorbeeld gamers die veel data verzenden beter om een glasvezelaansluiting te nemen. Daarnaast gaat bij ADSL interactieve televisie af van je internetsnelheid waar dat bij glasvezel zeker niet het geval is. Het grote voordeel van ADSL en kabelaansluitingen tegenover glasvezel is het feit dat deze bijna overal in Nederland beschikbaar zijn terwijl dat met glasvezel nog niet het geval is.

Wat heb jij nodig als het gaat om internet?

Het is ook verstandig om van tevoren te weten wat je behoeften zijn als het gaat om internet. Zo kun je besparen op de prijs van je glasvezelabonnement. De maximumsnelheid van 500 mb per seconde is voor de meeste gewone gebruikers van het internet veel te veel. Als jij het internet alleen licht gebruikt om te e-mailen of om Youtube te kijken heb je niet meer nodig dan de 20 mb per seconde die ADSL je ook kan bieden. Als je dit van tevoren voor jezelf in kaart brengt kun je geld besparen op je abonnement. Doe daarom onze glasvezel check.