Internet en bellen vergelijken

Kies het pakket dat u wilt afsluiten en voer uw postcode en huisnummer in

Postcodecheck


Vier tips voor de allerbeste internet en bellen deal

Een internet en bellen abonnement. De naam zegt het al: hiermee kun je op internet en ook bellen met een vaste lijn. Er zijn echter heel veel providers die deze diensten aan je aanbieden. Zoveel dat je misschien het overzicht volledig kwijt bent. Ook zijn er ontzettend veel opties waaruit je kunt kiezen. Moeilijk hoeft het echter niet te zijn. In dit artikel lees je vier tips die je kunnen helpen bepalen welk abonnement voor jou geschikt is. Dat zal je wellicht een hele hoop stress schelen.

  1. Doe de postcode check voor internet en bellen

Om de beste deals te vinden voor internet en bellen kun je de postcode check doen. Je vult je postcode en huisnummer in en vervolgens krijg je van allerlei providers de beste deal voor jouw locatie te zien. De internetsnelheid en opties zijn op elk adres anders. Daarom is het vaak lastig om deals te kunnen laten zien. Dit is de reden dat de postcodecheck zo handig is. Je hebt meteen het overzicht op wat voor jou mogelijk is. Zo kun je de voor jou passende internetsnelheid vinden en kun je zien of glasvezel een optie is. Doe dus voor je een abonnement afsluit altijd eerst de postcodecheck zodat je weet waar je aan toe bent. Je komt dan niet voor verrassingen te staan.

  1. Kijk of alles in 1 voordeliger is

Internet en bellen is een abonnement waarbij televisie niet inbegrepen is. Soms is een alles in 1 pakket waarin dit wel zit voordeliger vanwege kortingen. Als je wel eens televisie kijkt is het misschien toch de moeite waard om een alles in 1 abonnement af te sluiten. Dit is goedkoper dan een televisieabonnement alleen af te sluiten. Ook heb je dan de optie tot veel meer zenders en een hogere kwaliteit dan met alleen de kabel. Kijk je te weinig tv? Dan is het niet de moeite waard. Het kan handig zijn om dit van tevoren voor jezelf te bepalen zodat je weet dat je het meest voordelige abonnement kunt afsluiten. Bij een alles in 1 abonnement is het vaak ook mogelijk om dit te combineren met je mobiele telefoon. Je kunt zo dubbel besparen.

  1. Combineer internet en bellen met je mobiele abonnement

Bij sommige providers zoals Ziggo of KPN kun je met het abonnement van je mobiele telefoon profiteren van veel extra's. Als jij een mobiel abonnement hebt van dezelfde provider kun je vaak korting krijgen op zowel je internet en bellen abonnement als je mobiele abonnement. Zo krijg je bij KPN tot wel zes maanden korting en krijg je een extra zenderpakket wanneer je ook een televisieabonnement afsluit. Bij Ziggo kun je profiteren van dubbele data voor je mobiele telefoon. Daarnaast kun je ook kiezen voor 5 euro korting op een abonnement met een nieuwe telefoon. Kijk of het voor jouw mobiele abonnement mogelijk is om dit te combineren met een alles in 1 abonnement voor thuis. Hiermee kun je geld besparen en profiteren van ontzettend veel extra's. Dat is zeker de moeite waard.

  1. Weet wat je behoeften zijn

Het is bij het afsluiten van een internet en bellen abonnement belangrijk om te weten wat precies je behoeften zijn en wat je wilt gaan gebruiken. Het is ten eerste handig om te weten hoeveel je gaat bellen met je vaste lijn. Dit is vooral belangrijk voor mensen die al een mobiele telefoon hebben. Wellicht is alleen je mobiele telefoon genoeg en is het voor jou niet nodig om extra te betalen voor een vaste lijn. Het internet en zijn snelheid zijn lastiger dan de vaste telefoonlijn. Er zijn namelijk verschillende soorten internet die allemaal een andere maximum snelheid hebben. Ook de locatie van je huis kan van invloed zijn op je maximaal te behalen internetsnelheid. Zo kan het zijn dat je te ver van de centrale af woont. Daardoor kan je maximum snelheid lager zijn dan bij iemand die verderop woont. Er is ook een verschil in snelheid tussen verschillende soorten internet. Zo zijn ADSL en kabel langzamer dan het nieuwe glasvezel internet. Nog niet overal ligt glasvezel, dus dat is ook niet voor iedereen een mogelijkheid. Dit kan er allemaal voor zorgen dat jouw behoeften misschien niet helemaal vervuld kunnen worden. Meer mensen online in hetzelfde huishouden betekent behoefte aan meer internet. Voor licht gebruik van internet zoals af en toe Youtube of Netflix en gewoon surfen is 20 mb per seconde genoeg. Als je zonder haperen op een hoge kwaliteit Youtube wilt bekijken zul je toch voor een hogere snelheid moeten gaan. Online vind je uitgebreide schema's met de snelheden die voor bepaalde activiteiten nodig zijn. Breng dit voor jezelf in kaart voordat je een abonnement afsluit zodat je vanaf het begin goed zit.